تغذیه در دوران بلوغ

این که می گویند نوجوانی سن حساسی است فقط به حساسیت های روانی و روحی اشاره نمی کنند برای اینکه نوجوانتان این دوره را به خوبی طی کند علاوه بر روح و روان به تغذیه او نیز توجه ویژه کنید . در واقع این دوران ، دورانِ انتقال از کودکی به نوجوانی است که با بلوغ نیز همراه است . رشد جسمی و تکامل رفتاری و شناختی ، نوع تغذیه نوجوان را تحت تأثیر قرار می دهند . نیاز به انرژی و مواد مغذی مانند کلسیم ، آهن ، پروتئین ، روی و انواع ویتامین از جمله ویتامین های گروه B در این سن افزایش می یابد .

باید توجه داشت که نبود اطلاع از نوع تغذیه ، پیروی از رژیمهای غذایی نامناسب منجر به سوء تغذیه و کاهش کارایی جسمی و فکری نوجوانان می شود . بنابراین رعایت تغذیه صحیح شامل میزان مناسب و متعادل از گروههای غذایی مختلف ضروری است .

حدود ۵۰ درصد وزن هر فرد و ۲۰ درصد قد در طول دوران بلوغ شکل می گیرد و این مساله نشان دهنده ی اهمیت تغذیه در این دوران است . به گفته پزشکان رفتارهای تغذیه ای در این دوران خود را بیش تر از تغییرات دیگر نشان می دهند مثلا بی اشهایی عصبی یا پرخوری عصبی .

پس بیاید در این دوران حساس در کنار نوجوانان خود باشیم و یک لحظه خود را در آن سن ببینیم و خواسته های آنها را با آرامش حل و فصل کنیم .

به نقل از :  اعظم شیخی

منبع :   Tagzieh.blogfa.com