دوم اردیبهشت (۲۲ آوریل) از سال ۱۳۴۹ (۱۹۷۰) به عنوان روز زمین شناخته شده است. هدف کلی از معرفی این روز و انجام فعالیت در قالب “شبکهی روز زمین” (www.earthday.org) افزایش آگاهی محیط زیستی است به منظور تضمین زندگی سالم برای خود، فرزندانمان، و دیگر زیستمندان. گروه دیده بان کوهستان انجمن کوهنوردان ایران، همچون سالهای پیش، دفترهای نمایندگی و باشگاهها و گروههای کوهنوردی را به مشارکت در برنامههای روز زمین فرا میخواند. در عین حال، امیدوار است که دولتیان، شهرداریها، مجلسنشینان، و دیگر صدرنشینان کشور، بیشتر به کارهایی که نباید بکنند، بپردازند! یعنی به جای تلاش برای «فرهنگسازی» که ادعایش را دارند، از توسعه دادن بیقوارهی شهر، از بزرگراهسازی، از نابودسازی باغهای شهر، از وضع قانونهای ضدمحیط زیست، و دیگر اقدامهایی که به زمین آسیب میرساند… خودداری کنند.
به مناسبت روز زمین، چه میتوانیم کرد؟
مجموعهای از کارهای ساده تا پیچیده هست که هر کس با توجه به علاقه و توانایی خود میتواند با انجام آنها، در جنبش جهانی زمین مشارکت کند:
اجرای برنامههای پاکسازی در: محله، بوستان شهری، کوهستان، روستا، و…دادن راه حل به مقامهای مسوول، و به مردم عادی برای از میان بردن معضل زبالهتفکیک زبالههای تر و خشک در خانه و محل کارسخن گفتن از مشکلاتی که زمین با آن روبرو است، و آموزش چهره به چهره در خانه و محل کار و مسیرهای کوهپیمایی و گردشگاهها دادن یادداشت و مقاله با موضوع حفاظت محیط زیست به رسانههابرگزاری همایش و سخنرانی تهیهی گزارش و عکس از وضع محیطهای طبیعی و انسانی منطقهای که در آن زندگی میکنیم یا به آن سر زده ایم مشارکت در برنامههایی که شهرداریها و سازمانهای دولتی و دیگران به مناسبت روز زمین برگزار میکنندطرح مطالبههای زیستمحیطی، و شرکت در کارزارهای اجتماعی (مانند درخواست مبارزه با فساد اقتصادی که منشا آسیبهای بیشمار به محیط زیست است)پایش و ارزیابی طرحهای اجراشدهی پیشین (مثلا: سرکشی به نهالهای کاشتهشده در برنامههای درختکاری و انجام رسیدگیهای لازم و تهیهی گزارش)کم کردن مصرف (آب، برق، بنزین، گوشت، پوشاک، لوازم خانگی،…)مشارکت در آن دسته از کارزارها (campaigns) که به شکلی هدفمند در پی دستیابی به یک خواستهی محیط زیستی هستند؛ با رای دادن در شبکههای مجازی، امضا کردن تومار، حمایت از دعواهای حقوقی مرتبط با حفاظت زمین، و… .
دفتر دبیرستان غیردولتی فرهنگ(دوره اول)